Urządzenia i Akcesoria
Hiszpański omlet ziemniaczany
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do smażenia
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 2 mm plastry
-
120 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
6 jajek
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
12 g
Kalorie
1936.4 kJ /
462.5 kcal
Tłuszcz
37.2 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
22.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LATO
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Gulasz z polentą
2 godz.
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Ziemniaczany quiche z czosnkiem niedźwiedzim
1 godz. 50 min
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Groszek z jajkiem
1 godz.
Wegetariański chowder z kukurydzą
30 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Karbinadle z żymłą
35 min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40 min